Asiakkaamme

Asiakkaamme ovat eri kokoisia asuntorakentajia ja korjausrakentajia. Olemme auttaneet heitä jo yli 30 000 asunnon kaupoissa, valinnoissa, lisä- ja muutostöissä tai tarkastuksissa. 

Mitä asiakkaamme sanovat?

Roomdeskin KotiKauppa -palvelu on looginen, yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti ja tuki ohjelman tuottajalta on lähes reaaliaikaista 😊

Minna Kauppinen

Lujatalo

Peabilla valitsimme asukasmuutosten hallintaan Roomdeskin, koska pääsemme hyödyntämään järjestelmän tarjoamia synergiaetuja eri liiketoimintojemme välillä. Roomdesk tukee myös digitaalista kehitystämme. Peabilla on jo entuudestaan käytössä Tocoman Groupin ohjelmia, joten Roomdesk täydentää järjestelmäarkkitehtuuriamme.
Juha Valonen

Aluejohtaja, Peab

Hyvien asiakaskokemusten tuottaminen on meille kunnia-asia, mutta samalla jatkuva haaste. Asiakkaiden toiveita yksilöllisestä kodista ja laajasta valikoimasta erilaisia vaihtoehtoja on välillä hankala sovittaa rakentamisen aikatauluihin ja alati lisääntyvään paineeseen kustannustehokkaista prosesseista.

Skanska Kotien KodinOnni-palvelu on yksi tärkeä osa tässä paletissa. Voimme tarjota asiakkaille enemmän tietoa uuden kodin varusteista ja materiaaleista ja helpottaa valintojen tekemistä. Mutta yhtä tärkeää on antaa asiakkaalle enemmän valtaa ja mahdollisuus testata erilaisia yhdistelmiä ja ”leikkiä” sisustamisella ennen valintojen lukkoon lyömistä. Oman uuden kodin suunnittelun pitäisi olla inspiroivaa ja nyt olemme taas askelen lähempänä tavoitetta.

Skanska